середа, 25 листопада 2015 р.

80 ВІДСОТКІВ УКРАЇНЦІВ ВИЗНАЮТЬ ГОЛОДОМОР ГЕНОЦИДОМ

Згідно з результатами дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у жовтні 2015 року, більшість опитаних українців (80%) погоджуються з твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу, натомість не погодились 12% опитаних. Не визначились – 8% опитаних.
Слід відзначити, що за останні два роки значно збільшилась кількість тих, хто погоджується, що Голодомор був геноцидом (з 66% у 2013 до 80% у 2015 році). Крім того, за останній рік майже вдвічі зменшилася кількість невизначених з даного питання.
При цьому противників визнання Голодомору геноцидом протягом 2010-2015 років поменшало з 25 до 12%.
"Зверніть увагу на динаміку від 2010. Нагадаю саме цього року президент Янукович заперечив концепцію Голодомору геноциду. Ми підтримували її своїми інформаційними кампаніями всупереч державній політиці. Тому це наш, громадськості та науковців, результат роботи", - прокоментував результати дослідження Голова УІНПВолодимир В’ятрович..
"Але це визнання неможливе було б без Людей правди - тих, хто свідчив про Голодомор, часто ризикуючи життям. Вони зберегли пам’ять про цей злочин. Їх ми вшановуємо цього року", - додав В’ятрович.
Детальніше про людей правди - за посиланням.
Твердження, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом Українського народу поділяють більшість опитаних мешканців усіх без виключення регіонів. Найбільше – на Заході (98%) та Центрі (87%).
Чим молодші респонденти та чим вищий рівень їхніх доходів, тим більше серед них підтримка тези щодо визнання Голодомору геноцидом.
При цьому, серед респондентів, рідна мова яких українська, прихильників тези 90%, в той час як серед тих, хто вважає рідною російську, – 60%.
Мешканці сіл більше згодні з тезою про Голодомор-геноцид, аніж мешканці міст (84% проти 79%).
Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1800 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності: не більше 2,4%. Терміни проведення дослідження: 1-6 жовтня 2015 р.
Повністю результати дослідження - за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар